Over Atie Vletter

Ik ben Atie Vletter en geef zangles en algemene muzikale vorminglessen (amv). Dat doe ik op een muziekschool, op basisscholen en in mijn eigen lespraktijk in Duiven. Daarnaast leid ik een koor.

Toen ik 8 jaar was ging ik naar de muziekschool, leerde pianospelen en ik zong heel veel: Ik wilde zangeres worden. Maar eerst werd ik leerkracht aan een Jenaplanschool. Daar heb ik met heel veel plezier gewerkt. Foto Atie Vletter

In 1980 ging ik naar het conservatorium in Arnhem en studeerde ik een jaar klassieke zang bij Aafje Heijnis. In 2004 pakte ik de studie weer op aan de Vrije Muziekacademie te Zeist bij Mariola Niedzielska en ik sloot mijn studie af aan ArtEZ te Zwolle in 2011.

Daarnaast is het leuk om steeds te blijven leren: Een aantal certificaten zijn daarvan het resultaat: 'Stem, stress, en emotie' (aan de Radbouduniversiteit) en ' lesgeven aan jongeren' (Jolande Geven), 'zingen met power, belten, sound' (Jolande Geven, Ineke van Doorn), ' Muziek In de Klas' (o.a. Frans Haverkort en Otto de Jong).

Ik volgde 'Estill Voice Training' en 4 trainingsweken 'Vocalcoach-holistische zienswijze' in Rüspe (Duitsland) van 2007 t/m 2010.

Ik zong bij het ensemble 'Aventous' (o.a. Kurt Weill, Blasquez) en zing regelmatig met instrumentalisten: jazzstandards, tango, klassiek of pop. Ik werk als zangdocente op een muziekschool, begeleid een theatergroep, twee ensembles, geef algemene muzikale vorming en workshops aan basisscholen en in het voortgezet onderwijs en ik dirigeerde een kleinkoor.

Als zangeres kunt u mij boeken met een gewenste instrumentalist zoals bijv. een professionele pianist, organist of gitarist.